Διαθερμία Βραχέων Κυμάτων

Ως διαθερμία μπορεί να οριστεί η κλινική εφαρμογή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με σκοπό την επίτευξη παραγωγής θερμότητας στους ιστούς για την θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων. Οι διαθερμίες βραχέων κυμάτων είναι συσκευές που αυξάνουν την θερμοκρασία στους επιφανειακούς αλλά και στους εν βάθει ιστούς και έχουν ως αποτέλεσμα την διαστολή των περιφερικών αγγείων και την αύξηση της θερμοκρασίας του αίματος, έχοντας παράλληλα αναλγητική δράση και προσφέροντας χαλάρωση των μυϊκών σπασμών.

 

Η μέθοδος αυτή αποκατάστασης, ενδείκνυται σε διάφορες παθολογικές καταστάσεις. Μερικές από αυτές είναι η περιαρθρίτιδα, η κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, η οσφυαλγία- ισχιαλγία, η εκφυλιστική σπονδυλοαρθροπάθεια, η περιοστίτιδα, η τενοντοελυτρίτιδα, το νευρίνωμα Morton, η νευραλγία τραδύμου και η δυσλειτουργία κροταφογναθικής άρθρωσης (TMJ).

 

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες καταστάσεις όπως η εγκυμοσύνη, οι ανοιχτές πληγές, οι οξείες φλεγμονές κ.α., όπου η χρήση της διαθερμίας βραχέων κυμάτων, ως μέθοδο θεραπείας, αντενδείκνυται.

 • Μαγνητοθεραπεία

  Μαγνητοθεραπεία ονομάζεται η αποκατάσταση δυσλειτουργιών με την επίδραση μαγνητικών πεδίων στον ανθρώπινο οργανισμό.

 • Ηλεκτροθεραπεία

  Η πιο διαδεδομένη μέθοδος αποκατάστασης που χρησιμοποιεί η φυσικοθεραπεία και βοηθάει ιδιαίτερα στην αναλγησία και στην μυϊκή ενδυνάμωση.

 • Θεραπεία λέιζερ

  Στην φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα θεραπευτικά βιο-διεγερτικά λέιζερ μειωμένης ισχύος, για την αποκατάσταση διαφόρων παθήσεων στις πάσχουσες περιοχές.

 • Παραφινόλουτρο

  Ένα φυσικό μέσο θερμοθεραπείας όπου γίνεται χρήση της υγρής παραφίνης για θεραπευτικούς σκοπούς, προσφέροντας παράλληλα βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Αλεξάνδρας 217, Αθήνα 115 23

Τήλ: 21 06467465

Κιν: 694 5434779