Τεχνική Ξηράς Βελόνας

Αποτελεί μια άλλη τεχνική αποκατάστασης, η οποία εφαρμόζεται για την θεραπεία μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης πόνου (trigger points) και περιλαμβάνει την χρήση μιας πολύ λεπτής και εύκαμπτης βελόνας, χωρίς να πραγματοποιείται έγχυση κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος. Για αυτόν τον λόγο η τεχνική καλείται "ξηρά".

 

Η μέθοδος αυτή σχετίζεται άμεσα με την απελευθέρωση ισταμίνης, η οποία προκαλεί τοπική χαλάρωση των μυών και μείωση των αυξημένων επιπέδων βραδυκινίνης (ενός πολυπεπτιδίου που ελευθερώνεται κατά την διάρκεια του πόνου και του στρες) και άλλων ουσιών.

 

Η χρήση της ξηράς βελόνας είναι μια τεχνική τελείως διαφορετική από τον παραδοσιακό βελονισμό. Αν και χρησιμοποιείται το ίδιο μέσο, οι βελόνες, η φιλοσοφία εφαρμογής διαφέρει.

 

Η τεχνική ξηράς βελόνας έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε μια μεγάλη σειρά παθήσεων, κάποιες από τις οποίες είναι ο αυχενικός σύνδρομος, ο παγωμένος ώμος, πονοκέφαλοι- ημικρανίες, σύνδρομο πετάλου των στροφέων του ώμου κ.α.

 • Παραφινόλουτρο

  Πρόκειται για ένα φυσικό μέσο θερμοθεραπείας όπου γίνεται χρήση της υγρής παραφίνης για θεραπευτικούς σκοπούς, προσφέροντας παράλληλα βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.

 • Θεραπεία λέιζερ

  Στην φυσικοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα θεραπευτικά βιο-διεργετικά λέιζερ μειωμένης ισχύος, για την αποκατάσταση διαφόρων παθήσεων στις πάσχουσες περιοχές.

 • Θεραπεία υπερήχων

  Αποτελεί μια άλλη μέθοδο αποκατάστασης. Στην θεραπεία υπερήχων χρησιμοποιούνται συσκευές όπου η δράση τους είναι κυρίως αναλγητική και αντιφλεγμονώδη

 • Διαθερμία βραχέων κυμάτων

  Κλινική εφαρμογή της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας με σκοπό την επίτευξη παραγωγής θερμότητας στους ιστούς για την θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Αλεξάνδρας 217, Αθήνα 115 23

Τήλ: 21 06467465

Κιν: 694 5434779