Τεχνική Kinetic Flossing

Η μέθοδος αυτή αποκατάστασης αποτελεί καινοτόμα τεχνική, η οποία είναι κατάλληλη για τη θεραπεία μυοσκελετικών και νευρο-μυοσκελετικών παθήσεων και γίνεται με την χρήση ειδικών ελαστικών ιμάντων, υλικού καουτσούκ-λάτεξ, οι οποίοι εφαρμόζονται στο σώμα του ασθενή.

 

Ο θεραπευτής εφαρμόζει μια ισχυρή ισχαιμική περίδεση στο μέλος του σώματος που υποβάλλεται σε θεραπεία. Η εφαρμογή των ειδικών ιμάντων (flossbands), στοχεύουν στην αρχική μείωση της ροής του αίματος στην συγκεκριμένη περιοχή και την επακόλουθη αντιδραστική τοπική υπεραιμία που μεταβάλει την μικροαγγειακή μορφολογία και αυξάνει την ινοβλαστική επιστράτευση και ενεργοποίηση. Στην θεραπεία περιλαμβάνονται και ειδικές τεχνικές κινητοποίησης των αρθρώσεων.

 

Η τεχνική kinetic flossing στοχεύει στην μείωση του πόνου, του μυϊκού σπασμού και του οιδήματος, στην επιτάχυνση της επούλωσης, στην βελτίωση της αιματικής και λεμφικής κυκλοφορίας, στην διόρθωση της κίνησης και στην μυϊκή ενδυνάμωση.

 

Δεν ενδείκνυται σε άτομα με ανοιχτές πληγές, δυσλειτουργία εσωτερικών οργάνων, φλεβίτιδα, κατάγματα, αλλεργία στο λάτεξ, ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλγοδυστροφία, διαβήτη, καρκίνο και εγκυμονούσες.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Αλεξάνδρας 217, Αθήνα 115 23

Τήλ: 21 06467465

Κιν: 694 5434779